12.10.07

SOS COCUK KOYLERI PROJESI


10 Kasim gunu Kathmandu SOS Cocuk koyunu ziyarete gidecegiz. Gecirdigimiz dort ay ve gordugumuz bunca yoksulluk ve aclik bize sicak bir yuvanin cocuklarin egitiminde ne kadar onemli oldugunu gosterdi. Uzun suredir takip ettigimiz SOS cocuk koyleri projesi yardimiyla corbada tuzumuzun bulunmasini istedik.


SOS koyleri, yetim oksuz ve yardima muhtac cocuklara aile sicakligini eksik etmemek,topluma yararli bireyler olarak yetistirmek icin kurulmus dunya capinda bir organizasyon.


Bu koylerde cocuklar sevgiyle buyuyup yerli bir SOS anne tarafindan diger "kardesleriyle" yasiyorlar.Bu koyleri olusturmak ve ayakta tutmak oldukca buyuk bir caba ve finansal destek istiyor. Tabi ki dunyayi kurtarma cabasinda degiliz ama ne kadar yardim etsek o kadar iyi.

Kathmandu koyunu secmemizin sebebi, Nepal'in dunyadaki en fakir ulkelerden biri olmasi ve besinsizlikten yilda yuzlerce cocugun olmesi.

Siz de cam sakizi coban armagani bir katkida bulunmak istiyorsaniz asagidaki hesap numaralarina para yatirabilirsiniz. Yatirdiginiz paranin her kurusunun Kathmandu'daki oksuz ve yetim cocuklara sevinc kaynagi olmasi icin kullanilacagindan emin olabilirsiniz. Toplanilan miktar cek olarak Kathmandu SOS cocuk koyunu ziyaretimiz sirasinda koy baskanina teslim edilecek.


Turkiye icin:

Yapi Kredi Bankasi Tarsus Subesi 60908156 hesap numarasina


Belcika icin:

310-0403455-21 hesabina mesaj :'Tom en Ebru'


Sizin icin cok cuzzi bir miktar bu koyde bircok seyi degistirebilir. Mesela;


5 YTL : 9 kisilik bir ailenin bir gunluk yemek ihtiyaci


10 YTL: Iki cocugun kislik kiyafet ihtiyaci


20 YTL: Bir cocugun yillik okul harcamalarinin karsilanmasi


Nepalli cocuklarin tesekkur mesajlarini internet sitemizden yayinlayacagiz.


Simdiden tesekkurler!


Ebru ve Tom

2 yorum:

Murat Gungor dedi ki...

Ebru'cugum,

Bagis yapmak cok isterim. Oralardan bu hesaplariniza bagli PayPal hesabi acabilir misiniz? Internet'ten transfer yapabilirim boylelikle....

Tom & Ebru dedi ki...

Muro sagol bagis yapmak istedigin icin. Iki haftadir Annapurna trekkingi yapiyorduk daglarda daha bugun donduk medeniyete. En kolayi Asim amcama soylemen bagislamak istedigin miktari, o da annemler yoluyla yatirabilir. Hesap Tarsus'da ve yatirilan miktar direk Kathmandu hesabina gidiyor.
Optum seni